In de horeca werken is populair onder jongeren en studenten. Toch denken veel jongeren dat werken in de horeca alleen bedienen is, maar dat is zeker niet waar. Het werken is zeer divers met veel verschillende taken. Je moet snel kunnen schakelen, veel kunnen onthouden en gastvrij zijn. Je leert een hoop en doet veel ervaring op. Wij geven je 5 redenen waarom werken in de horeca goed is voor je carrière.

In de horeca werken is populair onder jongeren en studenten! Het is natuurlijk hard werken, veel stappen zetten maar ook onwijs gezellig en sociaal. Je hebt een diverse baan met uiteenlopende taken, vaak van bediening tot achter de bar. In de horeca werken is goed voor je ervaring in het werkleven! Hier 5 redenen waarom:

  1. Prioriteiten stellen

In de horeca, ongeacht welke functie, werk je hard! Je takenpakket is onwijs divers en dat ook nog eens in de drukte van een volle zaak. Eerst afruimen? Welke gasten willen nog iets drinken? Hier leer jij prioriteiten kennen en stellen!

 

  1. Werkhouding

Gasten helpen zorgt voor een positieve werkhouding. Tussen de chaos door is het in de horeca van belang dat je de gasten een positieve ervaring geeft en jouw gezellige contact kan daar zeker aan bijdragen!

 

  1. Money | Money | Money!

Werken in de horeca geeft je verantwoordelijkheid over geld zo leer je daar ook gelijk goed mee omgaan! En laten we niet vergeten dat je in de horeca ook lekker fooien in ontvangst kan nemen 😉

 

  1. Skills

Communiceren en samenwerken met collega’s zorgen er gelijk voor dat je je social skills uitbreidt! Door te werken in de horeca leer je vooral op sociaal vlak veel bij. Zoals omgaan met gasten, je inleven in bepaalde situaties of omgaan met hectische omgevingen. Genoeg vaardigheden te leren!

 

  1. De echte werkers!

Horeca mensen staan altijd voor je klaar. Waar iedereen gezellig op het terras zit, zorg jij voor een toptijd bij de gasten. Jij werkt door en bent de reden dat gasten terug komen.

Werken in de horeca is niet de makkelijkste baan, maar zeker goed voor jezelf! Competenties als hard werken, sociale vaardigheden en samenwerken doe je makkelijk op in de horeca. En die kun je weer meenemen in je verdere loopbaan!

Wil jij ook werken in de horeca? Meld je dan nu aan.

 

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.