Blog | Hoe maak je een goed CV?

Ben je net afgestudeerd en op zoek naar je eerste baan? Of misschien zoek je een nieuwe uitdaging in je carrière. Als je je in een van deze situaties bevindt, heb je een indrukwekkend cv nodig om jezelf een voorsprong te geven op de andere sollicitanten.

Een cv schrijven is geen eenvoudige klus; die twee pagina’s bepalen of je op gesprek wordt uitgenodigd. Daarom is de druk hoog om je te onderscheiden van andere sollicitanten. Het goede nieuws is dat je niet in je eentje aan je cv hoeft te werken. Hier is een handleiding met details over wat je in je cv moet opnemen, wat je moet weglaten en wat werkgevers verwachten.

  

Welke onderdelen op je cv zijn een must have?

Jouw cv moet de volgende onderdelen bevatten om een recruiter of bedrijf van voldoende informatie te kunnen voorzien:

1. Je persoonlijke informatie

Hoewel het vermelden van contactinformatie erg simpel is, zou het je verbazen hoeveel mensen sommige gegevens vergeten op te schrijven. Je moet je volledige naam, adresgegevens, persoonlijk e-mailadres en een mobiel telefoonnummer vermelden. Additionele informatie die je kunt verstrekken, is je LinkedIn-profiel en een professionele website.

2. Een foto

Zorg ook voor een nette foto op je CV. Dit maakt je CV wat uitgebreider en het is zo gebeurd!

3. De opleidingen en stages die je hebt gevolgd

Maak een lijst met de opleidingen en stages die je gedaan hebt. Zo ziet het bedrijf tot wat je instaat bent en wat je allemaal al gedaan hebt.

4. Je werkervaring

Tevens maak je ook een lijst met een opsomming over je bedrijven waar je gewerkt hebt. Daar vermeld je het volgende bij: officiële functietitel, bedrijf en locatie, duur dienstverband, taken en verantwoordelijkheden en prestaties.

5. Je vaardigheden

Maak een lijstje met je vaardigheden laat hier alleen positieve dingen zien.

6. Vrijwilligerswerk/cursussen/trainingen

Dit is optioneel, het maakt je CV uitgebreider en kan er voor zorgen dat je een voorsprong krijgt op andere sollicitanten.

7. Overige: talen, rijbewijzen, hobby’s

Dit is optioneel, het maakt je CV uitgebreider maar kan er zeker voor zorgen dat je een voorsprong krijgt op andere sollicitanten.

8. En (eventueel) referenties

Een lijst met referenties van de bedrijven waar je gewerkt hebt kun je ook achterlaten. Laat dan een nummer en mailadres achter van het bedrijf waar je gewerkt hebt.

Bij de Vakantiewerkwinkel maken we elke dag werk van werk. We halen alles uit de kast om voor jou de tofste vakantiebaan te vinden.  Wil je snel beginnen en lekker geld verdienen dan hebben wij een aantal banen openstaan waar je direct kan starten. Als vakantiebaan, parttime of als bijbaan, schrijf je dus snel in. Wat wil je nog meer?!